top of page
  • Ida

S mimčem na kole Vysočinou

Vysočinu milujeme, jak v zimě, tak na podzim, i v létě. Nejčastěji sem jezdíváme na běžky, ale taky na kolo, jako tentokrát. Tentokrát vám dáme tip na cca 20kilometrový okruh sjízdný s vozíkem za kolo i s miminem.

 

Ze Sázavy jsme se přemístili na parkoviště pod Devět skal. V noci tady kromě nás byl jen jeden bydlík a jedno auto. 

Ráno jsme vyrazili na kolech okruh necelých 20km přes Křižánky a pak dále kolem Blatin. Interaktivní mapu našeho okruhu najdete na našem profilu na mapy.cz.

Cesta vedla kolem Naučné stezky Poznej naše stromy a tak jsme zjistili, že Viki musíme více vzdělávat, protože poznala napoprvé jen 2 kůry stromů z 5 a 3 šišky. 

Na mapy.cz o ní píšou tohle: "Naučná stezka vede po asfaltce souběžně s modrou turistickou značkou. Začíná kousek za Křižánkami u starého náhonu a končí na kraji lesa. Na její krátké trase najdete 25 zastavení věnovaných převážně místním druhům stromů."

Počasí nám přálo, i když bylo zrána chladněji, krásně celý den svítilo sluníčko a barvy podzimu všude kolem hrály.

Na Viki bylo vidět, že i na ní počasí a krajina kolem působí jako doping a měla celý den dobrou náladu. Až do té doby, než si usmyslela, že za každou cenu musí najít další kešku (bez aplikace). 

Marian si párkrát krásně opět mákl, když kromě vozíku s Maxem tahal do kopce i Viki za provaz. Však také sklízel obdivné pohledy nejen popocházejících dam. 

Maxík spal tentokrát skoro tři hodiny v kuse a probudil se až když jsme byli všichni po obědě. 

Těšila jsem se, že i přes podzim a nouzový stav bude třeba otevřené okénko v kavárně Hofr na Blatinách, ale bohužel nás uvítali až u okýnka v U Kolouška

Milovy

U Kolouška, kde jsme pobyli dobré dvě hodinky, jsme si dali skvělou dýňovou a gulášovou polévku a kuřecí wrap se zeleninou, k tomu skvělé pivo a limču. To vše v bezpečné vzdálenosti od lidí.

Max po obědové pauze zase usnul a spal až na parkoviště, které se zatím úplně zaplnilo a kamarádi, které jsme na něm potkali, hlásili, že cesta na Devět skal vypadá teď v nouzovém stavu jako Václavák, jak všichni poslouchají Prymulu a chodí do přírody. 

Kus asfaltu před Milovy

A tak jsme byli rádi, že my místo pěškovýletu na Devět skal zvolili dnes opět cyklovýlet. 

 

TOP zážitky:

všichni: z kopečka od Devíti skal, oběd U Kolouška, atmosféra podzimu a jeho barev, spokojený Maxík, zastávka u Jarošova kamene nad Blatinami

Nejnovější příspěvky
bottom of page