top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Ida

Výšlap z kempu Wimmer na Dalfazalm (7,4 km, 848 m)


Výšlap na Dalfazalm se už v roce 2016 zařadil mezi naše oblíbené turistické trasy s dítětem. Vodopád, krásné výhledy a chata s "vyžitím" pro děti v cíli cesty.

Konečně jsme se dočkali hezkého počasí a tak vyrážíme na výšlap, který jsme si dali jako prioritu našeho pobytu u Achensee, protože už v roce 2016, kdy jsme nahoru táhli Viki celou cestu v Kibi, se nám tento výstup moc líbil. Ač šlo o výlet o pár kilometrech, šlo o výstup z 900 m n.m. do 1683 m n.m. a my byli neskutečně hrdí na Viki, která letos sama zvládla vyšlapat od kempu až k Dalfazer vodopádu a téměř celou cestu dolů.

Po tom prvním výšlapu byla ale bobek tak unavená, že usnula Marianovi v Deuteru, který jsme si kdysi přáli jako svatební dar a dodnes jsme za něj vděčni.

I kráva pochopila, že můj manžel je k sežrání, bohužel se mi nepodařilo zachytit ji, jak má celý jazyk z pusy ven a olizuje mu ruku, tak alespoň male mlasknutí zde:

Nahoře na Dalfazalm (1683m n.m.), kam se Viki těšila na prasátka a kravičky, jsme se pořádně nadlábli a zrelaxovali.

Mají tady dobrou nudlovou polévku, do které dávají 2 celé párky. Ty téměř sama naše drahá dcera spořádala.

Dalfazalm nám naprosto vyhovuje, nádherné výhledy, pohodička, zábava pro děti, mají tady dokonce i pískoviště a skluzavku, i když na ty letos nedošlo, zvířátka byla prostě atraktivnější.

Cestou dolů jsme s Viki hráli hru na “hopsálky” a na každém schodu, na který jsme narazili, ať už uměle vytvořeném nebo přirozeně z kořenů stromů, jsem ji chytla za ruce a ona skočila do výšky i do dálky…

Cesta nám tak krásně utíkala, i když tempo jsme měli samozřejmě s dítětem, kterému ještě nejsou ani 3 roky, nevalné.

Na cestě zpět dolů jsme dokonce byli svědky toho, jak v nákladní lanovce jel dolů nějaký pán (viz foto výše).

Protože jsme cestou dolů ještě jednou zastavili na vodopádech a taky sbírali trochu jahody a nechali děťátko jít samotné, dorazili jsme do kempu až v sedm hodin večer. Využili jsme ještě místní sprchu, vyprázdnili špinavou vodu a načerpali čistou a vyrazili se přesunout na noc na o něco levnější parkoviště kousek před Achenkirchem.

TOP zážitky:

Dnešní den byl pro nás všechny celý naprosto super, všichni maximálně spokojeni a totální pohoda. Viki kromě chvilky, kdy byla po vodopádech cestou nahoru trochu unavená, měla skvělou náladu celý den.

TAGS: turistika, Rakousko, zvířátka

84 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page