top of page
  • Ida

Lucern a překvapení v lese


Páteční dopoledne si ještě užíváme pohodu v kempu u Walensee. Marian se jako jediný odváží udělat dokonce v jezeře pár temp.

Kolem poledne pak opouštíme kemp a Viki hned usne a probudí se tak akorát před Lucernem.

Zaparkujeme kousek od centra a hned vyrážíme. Cestou má Viki zážitek, když pozoruje přepravu kameniva z remorkéru na pásu až na železniční vagóny.

V parku si v maringotce koupíme k obědu dva wrapy a Viki si zablbne na hřišti hned vedle.

Parkování máme zaplaceno do sedmi, takže stihneme tak akorát projít si centrum kolem řeky a krásného dlouhého starého dřevěného mostu.

Kolem řeky se chystá právě spousta stánků na Luzern Fest, který začíná dnes večer. Mě osobně na celých přípravách nejvíce zaujaly skládací kontejnery na festivalový odpad.

I přes šílené ceny si dáme pořádný nášup zmrzliny a kafe ze Starbucks.

V obchodě Bodum mají slevy a tak Marian koupí náhradu za termosku, kterou se nám minulý týden podařilo postavit na horký sporák, zatímco Viki páchá hygienu v místní fontáně.

Cestou na parkoviště se musíme samozřejmě zastavit ještě na hřišti v parku, který je tou dobou už plný lidí.

Na parkovišti uvaříme večeři a v osm odjíždíme hledat místo na přespání. Park4night nás dovede do lesa nad jezerem Sarnersee.

Jen nás překvapí, že je tam tolik aut, takže se Marian vydá na průzkum. A tak se ocitneme i s Viki v Kibi kolem 22:00 na neuvěřitelným místě. Osvětlená lesní cesta totiž Mariana dovedla na místní tradiční festival Volkskulturfest Obwald.

Už 13. rok si místní mistři v jódlování zvou hosty ze světa, s nimiž pak mají čtyřdenní vystoupení, které je taky hodně o improvizaci, dobrém drahém víně a jídle.

Viki naštěstí ve 22:10 usne, a tak zůstáváme až do jedenácti do konce. Mně osobně nejvíce zaujala portugalská zpěvačka Ana Sofia Varela, ale i jódlování stálo za to.

TOP zážitky:

Ida: překvapení v lese aneb večerní nečekaný koncert

Marian: Lucern, překvapení v lese aneb večerní nečekaný koncert

Viki: překvapení v lese, vypadalo to, jako by tam bydleli skřítci a rozmístili všude světýlka, taky ranní pobyt a hraní si u jezera Walensee

19 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page