top of page
  • Ida

Neuvěřitelná katedrála v Lausanne


V pondělí ráno Viki vstává až o půl desáté a zatímco já chvíli pracuju, jde po snídani někdy kolem 11:30 s Marianem na hřiště. Holt prázdninový režim.

Po poledni vyrážíme opět autobusem do centra Lausanne.

Hned se potvrdí, že město v pondělí a v neděli je jako nebe a dudy... Všude plno lidí a ruchu, restaurace a obchody jsou na rozdíl od včerejšího večera otevřené. A vůbec to město vypadá tak nějak živěji.

Jdeme si prohlédnout místní nádhernou Cathedrale de Lausanne.

Úplnou náhodou neplánovaně zjistíme, že z prodejny suvenýrů je možné vyjít nahoru na věž.

Navíc měli slevu 2 CHF na osobu na kartičku, kterou jsme dostali v kempu, takže nás to všechny stálo pouhých 6 CHF a ty božské výhledy opravdu stály za to.

Viki vyšlapala sama až nahoru na nejvyšší možný výhled z věže (byly celkem 3 - na obrázku výše je ten první a na obrázku níže ten poslední) a zpátky šla spodní část s většími schody taky pěšky sama. Na to, že bylo už po čtvrté a vůbec nespala dost dobrý výkon. Navíc to pro ni bylo dobrodružství a byla úplně nadšená. Nahoře chtěla pořád chodit pod zvony a cestou dolů by nejradši taky šla pořád sama, akorát nahoře byly schody na ni moc úzké a vysoké.

Tak tak přijedeme zpět do kempu před sedmou, rychle balíme, Marian doplňuje vodu a dělá komplet camper service, my s Viki rychle do sprchy, Viki do pyžama, navečeřet a pak už se před osmou jede dál směr Ženeva.

Téměř neplánovaně nacházíme místo na přespání v centru městečka Annecy.

TOP zážitky:

Ida, Marian, Viki: nečekaný výstup nahoru na věž katedrály a výhledy z ní

... a taky tahle cedule v jednom baru:

34 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page