top of page
  • Ida

Annecy


V úterý nás na parkovišti v Annecy probouzí místní policie v osm ráno, aby nám sdělila, že se musíme přesunout. Parkujeme totiž na parkovišti vymezeném pro autobusy. Marian tedy přemístí bydlíka o parkoviště vedle, zaplatíme dvě hodiny a vyrážíme konečně poprvé po měsíci na snídani do kavárny.

Marian měl už možnost prohlédnout si městečko včera večer, když jsme přijeli, zatímco já jsem s Viki, která usnula po cestě v autosedačce, zůstala v bydlíku.

Annecy nás jako mnohá místa na našich cestách, která jsme neplánovali a náhodou na ně narazili, opět celkem příjemně překvapilo. Když jsme včera večer přijížděli, periferie nevypadala nijak vábně.

Centrum několika uliček kolem staré části je však opravdu neuvěřitelně malebné.

Dnes nás dokonce překvapilo tím, že v jedné z ulic probíhaly trhy, takže jsme se pořádně zásobili a nakoupili spoustu čerstvé zeleniny, kterou jsme taky večer zbaštili.

Protože snídaňové kafe nebylo nikterak velké, jsme nadšeni z velmi sympatického stánku s nesmírně sympatickou obsluhou, kde si dáváme s Marianem oba Frappe a Viki Thé Glacé neboli skvělý broskvový ledový čaj.

Cestou zpět k bydlíku ještě koupíme do salátu kozí sýr a k vínu můj oblíbený Comté a spěcháme zpět, protože se nám to nějak protáhlo.

Bohužel přijdeme o 41 minut přesně po jedenácté, do které jsme měli parkování zaplaceno. Víme to přesně, protože za okny bydlíka máme "dopis" od policie. Tak jsme zvědaví, co nám domů pošlou. Doufáme, že to bude jen pokuta za nezaplacení parkování a ne za špatné parkování, protože se na tomto místě, ač nám ho aplikace Park4night doporučovala, nedá parkovat bydlíky.

Rychle se přemisťujeme o kus dál na stelplatz i s camper servisem, kde je tak akorát jedno místečko pro nás. Uvařím rychlý oběd a vyrážíme k vodě v naději, že Viki na dece třeba na chvíli usne.

Viki ač včera po obědě taky nespala, ovšem nevypadá vůbec unaveně, takže vynecháváme odpolední spaní a jdeme se dovádět do vody. Je sice zprvu dosti ledová, ale pro mne dále od břehu příjemnější než ve švýcarských jezerech.

Pak už jen udělat camper service a vyrážíme dále směr Nîmes.

TOP zážitky:

Ida: dopolední procházka po městečku včetně snídaně (naprosto luxusní croissant) a pak super luxusního Frappé, koupání v jezeře

Marian: překvapivě hezké centrum Annecy po první představě nabyté po příjezdu na periferii, snídaně, Frappé u sympatického vousáče v retro-vozítku

Viki: snídaně v restauraci (džus a naprosto luxusní croissant), koupání v jezeře, mazání celé mámy opalovacím krémem aneb hra na kosmetičku, trhy (akorát tedy rodiče toho koupili nějak méně, než by Viki chtěla)

33 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page