top of page
  • Ida

Playa de las Palmeras na Costa Almería


V neděli 26.8. přijíždíme pozdě odpoledne na Pláž Palem. Jde o divokou neupravovanou pláž, u které je akorát jeden záchod Toi-toi a odpadkový koš. Přesto v neděli navečer je tady plno. Místní tady mají roztahané stolečky a pravděpodobně si tady zajeli na piknik.

Než se však vypakujeme, jsou skoro všichni pryč a zůstává jen pár bydlíků. My zůstaneme tentokrát dvě noci (fotka výše je z posledního večera, níže z prvního večera).

Líbí se nám, že:

  1. Na naší části pláže je nás opravdu v pondělí a úterý jen pár, v podstatě kromě nás maximálně tak další dva páry.

  2. Ráno sem i přesto rozváží auto pečivo.

  3. Večer máme opět vysněnou romantiku s pohledem na moře a pláž.

  4. Můžeme tady stavět hrady z písku.

  5. U pláže jsou krásná skaliska, na která se krásně dívá.

Proč tedy nezůstaneme déle?

  1. V části, kde parkujeme se nemůžeme koupat, protože na nás vkus je tady spousta řas nejen na břehu, ale i ve vodě. Divíme se, že nikdo z místních tady ty chaluhy a řasy jednou za čas neodklidí, protože pak by šlo opravdu o luxusní plážičku.

  2. No, chybí nám tady ke štěstí už jen bar v přijatelné vzdálenosti. Až při odjezdu zjistíme, že za další skálou směrem dál na sever, je.

  3. V úterý ráno za námi přijede "úřednické" auto a z něj vystoupí pán v uniformě, který se tváří jako starosta (možná opět Polícia Local) a připomíná Marianovi pro nás absurdní zákon, který nařizuje, že bydlíkem u pláže sice můžeme parkovat, ale nesmíme mít vytažené ven židličky a stůl, nebo naopak můžeme mít židličky a stůl vytažené, ale auto musíme mít v zadní řadě dál od pláže. Ale to už jsme vlastně stejně rozhodnuti odjet...

Pláž je rozdělena vlastně na tři části. Na první (na fotce výše zcela vlevo) parkujeme, na konci druhé pod pozůstatky hradu se koupeme a ta třetí je až za skálou, z níž je focena fotka výše) a tam bylo po celou dobu nejvíce lidí a asi i nejčistší voda (viz foto níže).

Při příjezdu na pláž ze strany, kde jsme parkovali, jsme míjeli ještě dlouhou pláž, která byla hned u silnice, kam jezdí místní na den.

My i Viki jsme tady spokojení, postavíme si tady hrad, zablbneme ve vodě, dvakrát jsme si museli vylézt na skálu, na které Viki nejvíc zajímají malůvky...

Čas nám tady plyne nějak pomaleji, ale přesto nebo právě proto v úterý 28.8. po obědě a pokračujeme dále na sever zkoumat ještě další pláže.

 

TOP zážitky:

Ida: prázdná pláž, první letošní plavání s ploutvemi a šnorchlem (i když nebylo nic vidět, konenčě jsem si pořádně zaplavala)

Marian:

Viki: blbnutí ve vodě, vaření z písku, hraní si s panenkou Bibinkou...

 

Zprávy pro rodinu a příznivce Viki:

Viki jeden večer opět zahlásí, že jde na procházku a tak chodí od bydlíku po pláži s panenkou Bibinkou tam a zpět... Dva páry, které byly očividně rozhádané, když ji takhle viděly mašírovat, se při pohledu na Viki úplně rozněžnili. Pán ukazoval paní, ať se podívá na naše mile legrační dítě, jak si to tam jako dospělácká maminka vykračuje, a najednou už byli usmíření.

A vůbec si teď hrozně ráda hraje na to, že ona je dospělá a já jsem děťátko... I vstávat mi pomáhá...

A zase vyšíváme, tentokrát svetr ovečce...

35 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page