top of page
  • Ida

Hřiště mezi Barcelonou a Gironou


Tento článek bude věru netradiční. Tedy hlavně názvem. Není ani tak o cestování, jako o snad nejlepším volně přístupném dětském hřišti, které jsme kdy zažili.

Narazili jsme na něho úplnou náhodou v parku German Gabrielistes při naší cestě z pláže Torre de la Sal - poslední, kde jsme se letos ve Španělsku koupali.

V pondělí 3.9. bylo totiž docela nehezky a tak jsme se cestou stavili netradičně na nákupy do obchoďáku Centre Comercial Mataró Parc, kde jsme pobyli snad od sedmi do devíti večer. Uf. Kousek od něj už bylo ono místo, které udělalo tentokrát radost zejména Viki.

Hned v úterý 4.9. ráno po snídani já a Viki vyrážíme hledat hřiště, které slibuje naproti v parku aplikace Park4night. Marian zatím uklízí a opravuje bydlíka.

Po zhruba hodině na hřišti mu volám, aby za námi dorazil, protože to musí vidět. Viki je v sedmém nebi. HNa hřišti totiž je něco mezi dětskou prolézačkou a lanovým centrem, v kterém se děti od 3 do 12 let mohou pohybovat bez jištění další osobou naprosto volně, protože všude kolem jsou sítě.

V konstrukci je obrovská trampolína a na závěr taky lanovka. Viki nejdříve pomohou na lanovku naskočit dva ochotní starší španělští kluci, ale pak jí chlapeček jen o rok starší než je ona, který vyskakuje na žlutý balón jako opičák, naučí naskakovat samostatně bez pomoci a Viki je v sedmém nebi.

Líbí se nám všem tady natolik, že zde strávíme dopoledne a i po obědě v bydlíku sem s Viki ještě na chvíli jdeme, než Marian umyje nádobí a nachystá bydlíka k odjezdu. Navíc je tady půvabné jezírko s kačenkami.

S Marianem si říkáme, že musíme zjistit, jestli něco podobného není k dispozici někde v Brně, a odpoledne už pokračujeme směr Costa Brava.

 

TOP zážitky:

Ida, Marian, Viki: hřiště, hřiště, hřiště

35 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page