top of page
  • Ida

Na cestě, aneb španělská Peralada


Cestou z Cadaqués se zastavíme naobědvat na parkovišti u městečka Perelada. Je to jedna z neplánovaných zastávek, která nás opět mile překvapí a ač si neumíme představit, že bychom zde strávili delší dobu, pokud pojedete kolem, stojí určitě za to si zde dát malou zastávku s procházkou.

Původně máme v plánu se zde jen najíst a udělat camper service, ke kterému nás sem navigovala aplikace Park4night. Na místě ovšem zjistíme, že městečko zřejmě stojí za vidění a tak po obědě neleníme a vyrážíme na průzkum.

Oběd si dáváme u parkoviště u kostela, kde jsou piknikové stolky ve stínu a hřiště, na kterém se Vikča aspoň může vyblbnout zatímco Marian dělá camper service.

Je čtvrtek po poledni a celé městečko má siestu, dokonce do zdejšího starého kláštera, do něž se jde přes turistické informace, se nedostaneme, protože v nich je právě do 15:00 siesta.

Po třetí se už vracíme na parkoviště a Viki je už děsně protivná únavou. Klášter má již sice otevřeno, ale návštěvy se vzdáme jednak kvůli Viki a taky proto, že vstup je za cca 3€, protože jde o vstup nejen do zahrady s pozůstatky kláštera, ale i do přilehlého muzea, o které nestojíme. Vyfotíme si ho alespoň přes okno.

Ani do kostela se nám nepodaří dostat, protože i ten je zavřený.

Jen na radnici visí další z plakátů za osvobození politických vězňů, kterých v tuto dobu je v Katalánsku všude plno.

Projdeme se alespoň liduprázdnými uličkami, zajdeme se podívat na místní hrad, v kterém se nachází drahá Michelin restaurace a také Casino a po třetí hodině míříme dále směrem Francie.

 

TOP zážitky:

Ida: hrad

Marian: procházka městečkem

Viki: dětské hřiště

24 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page