top of page
  • Ida

Zastávka u Nîmes v olivovém sadu


Na cestě ze Španělska domů jsme přemýšleli o zastávce v Nîmes, ale nakonec jsme se zohdoli, že raději pobudeme ještě někde v horách v Rakousku či Německu. Přesto jsme nakonec u Nîmes strávili ale celou půlku neděle, protože jsme na Park4night našli místo na přespání v krásné přírodě, kde nás nalákala procházka olivovým sadem natolik, že jsme vyrazili na cestu až po obědě.

Myslím, že tentokrát fotky níže ani nepotřebují komentář. Pokud někdo čtete ve francouzštině, o stavbách v olivovém sadu se dozvíte více zde.

Parkoviště pod tímto sadem bylo vybaveno piknikovými stoly a v noci na něm touto dobou kromě nás parkovalo jen jediné další auto.

A nad parkovištěm v sadu byly stavby, které zřejmě pocházejí cca z 16. století, kdy zde byla zřejmě farmářská usedlost

Stavba výše byla obzvláště zajímavá, celá konstrukce nalevo od budovy totiž slouží jako okap, který svádí dešťovou vodu do nádrže, kterou je celá budova s vchodem. Zda sloužila voda k praní prádla nebo k něčemu jinému, těžko říct.

Viki cestou zpátky popadla klacek a kráčela vesele s tátou, zatímco já jsem spěchala do bydlíku vařit, protože už byl nejvyšší čas vyrazit dále na cestu.

 

TOP zážitky:

Ida, Marian, Viki: zkoumání staveb v olivovém sadu

Pokud by Vás cokoli dalšího zajímalo, napište do komentářů a my se rádi podělíme o své zkušenosti.

65 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page