top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Ida

Harrachov a Mumlavské vodopády

Za jeden den v Harrachově se toho dá stihnout spousta. My si vybrali návštěvu dílniček ve Sklárnách a Mumlavské vodopády.


Dopoledne Maxík spal u Mariana v šátku a my tak mohly nerušeně s Viki absolvovat dílničku ve sklárně, kde si namalovala barvami na sklo svou vlastní skleničku s kytičkou.

Pokud budete chtít dílničky navštívit, vězte, že je zde možnost si do skla i vyrýt cokoli je libo. Navíc, pokud byste si to sklo koupili nikoli na dílničce, ale v obchodě hned vedle, vyjde vás o dost dráž.


Také můžete absolvovat exkurzi, která určitě stojí za to, přímo ve sklárně. My se spokojili s tím, že jsme s Viki jen nakoukly otevřenými dveřmi, jak se taví sklo.

Na oběd jsme si pak zašli do restaurace U dvou kocourů, kde se teprve Maxík probudil, a potom popojeli na velké placené parkoviště (200 Kč na den, uf) pod Mumlavskými vodopády.

Max zase usnul u Mariana v šátku, a tak jsme s ním vyšli spolu s našimi kamarády až k vodopádům, kde se až úplně nahoře probudil a tak jsme tady strávili minimálně dvě hodiny. 

Viki byla z vodopádů naprosto nadšená, dokonce jediná z dětí si do vody namočila i zadek.

Zato Marian se smočil rovnou celý...

Následně jsme šli dolů už po asfaltce (Max v šátku u mě). Evidentně je to cesta sjízdná i pro kočárky a asi tady jich jezdí celkem dost, protože na Mumlavské boudě měli vevnitř napsáno, že volně pobíhající děti, budou prodány do cirkusu a i cedule na boudě naznačovala, že o děti tady moc nestojí: 

Tak tady s dětmi raději asi nechoďte. I když pan hostinský za pípou byl prý celkem příjemný, my si raději dali cappuccino a vdolek v Mumlava Bistru.

U bistra jsme taky objevili super trampolínu pro děti. Tu jsme ale pro tentokrát vynechali.

Zato o kousek níž si Viki s kluky ještě pořádně zablbla na horolezecké stěně. 

Večer jsme pak kupodivu ještě zvládli s Maxem v šátku dojít za kamarády k nim na ubytování na protější kopec. Pronajali si krásnou dřevěnou chalupu od maminky jejich kamarádky. Zůstali jsme na grilovačku zatímco  Max spal asi od sedmi v šátku až do osmi, kdy se vzbudil a mně nezbylo nic jiného než s ním zalézt do postele na kojení a pak si ho navázat.

I tak jsme ale cestu zpět absolvovali celkem v pohodě kolem Tesařovské kaple až k nám dolů na náš stellplatz u Haciendy Čert.

 

TOP zážitky:

Ida: výlet na Mumlavské vodopády a večerní grilovačka s kamarády

Marian: výlet na Mumlavské vodopády včetně koupání se v děsně studené vodě a večerní grilovačka s kamarády

Viki: malování na skleničku, blbnutí s kamarády na Mumlavských vodopádech včetně smočení se v nich, blbnutí s kamarády večer při grilovačce

141 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page