top of page
  • Ida

Mango Beach - Kanali

Konečně jsem se dostala skoro po roce k tomu, abych sem přidala příspěvek o našem tentokráte opravdu dlouhém pobytu na pláži v Řecku, kam jsme poprvé zavítali s Viki v roce 2017.

Mango Beach jsme objevili úplně náhodou při cestě z přístavu Igumenica na Krétu 15.9.2017. Nakonec jsme zde zůstali tehdy až do 21. září, za což mohla jedna polská rodina se 3 dětmi, z nichž byla Viki tak nadšená, že jsme se rozhodli neplánovaně zůstat déle.

Tehdy bylo na pláži už opravdu pustoprázdno a i přesto byl stále otevřený bar, v kterém naše tehdy dvouletá Viki vždycky vyškemrala mléko zdarma.

Oproti tomu v roce 2019 jsme tady pobývali již plánovaně od 4. do 20.9. a bar už poslední dny našeho pobytu byl zavřený a celé místo už bylo mnohem více komerční.

Dokonce na konci sezóny přijel nějaký zájezd ruských turistů, kteří naštěstí chodili na pláž jen na pár hodin denně.

I přesto jsme v roce 2019 zůstali déle než bychom normálně chtěli. To proto, že nám tohle místo přišlo jako ideální na to, aby za námi mohla přiletět z Brna Marianova mamka, které jsme našli jen 5 minut chůze od našeho stanoviště ubytování.

Žádné jiné místo, kde bychom mohli parkovat bydlíkem zdarma hned u pláže a zároveň bylo blízko letiště a nabízelo ubytování kousek od nás jsme bohužel v této části Řecka ani na Lefkádě nenašli.

Babičce jsme tedy sehnali letenku přes Student Agency z Brna do Prevezy za 7740,- Kč a k tomu osobně domluvili ubytování za příznivější cenu, než za jakou ho majitelka inzerovala na Airbnb.

A tak jsme tady od 9.9. do 20.9. byli ve třech, vlastně ve čtyřech. Ačkoli jsme se všichni shodli, že už to bylo na nás na jednom místě dlouhé a i babička by uvítala kratší pobyt, holt jiné letenky jsme nesehnali.

Viki i my jsme si tady užili i náš paddle board:


A Marian se zvládl na kole zajet podívat na nedaleký památník Zalongo, který je vzpomínkou na hromadnou sebevraždu žen a dětí, které tančící postupně s dětmi v náručí skočily z útesu do vody v roce 1803 než aby se vzdaly vojákům Osmanské říše.


Místo TOP zážitků sem protentokrát raději napíšu, proč jsme si toto místo oblíbili, ačkoli je nám jasné, že existují určitě hezčí pláže:

  • Parkování pár metrů od pláže a přitom ne přímo na pláži, protože na parkovišti vedle baru,

  • Mango Beach Bar otevřený ještě v září s možností dát si skvělé frappe (i bezkofeinové), ale i skvělý oběd,

  • Možnost "vyplácnout" se na lehátka patřící k baru zdarma,k pokud si něco z baru objednáte,

  • Možnost využít přes den WC patřící k baru - v roce 2019 ho už na noc na rozdíl od roku 2017 zamykali,

  • Možnost využít sprchu u baru,

  • Camper service v nedalekém kempu,

  • Možnost zajet si na kole do nedalekého městečka nakoupit nebo na večeři, babička to párkrát zvládla i pěšky,

  • Dětská hřiště v městečku,

  • Moře relativně klidné na použití paddle boardu,

  • Možnost zkombinovat pobyt v bydlíku s pobytem babičky,

  • Skvělé řecké jídlo v místních restauracích za nepříliš velké ceny.


Ačkoli nám se tady pro všechny důvody výše líbilo, rozhodně nejde o místo pro někoho, kdo touží po promenádách v krásných uličkách. Ty jsou možná v Preveze, která je kousek odtud, ale pěšky se do ní dojít nedá a ač na kole by to asi šlo, cesta není nijak vábná. A Kanali jako takové je prostě spíše řeckou nepříliš vzhlednou vesnicí než atraktivním přímořským městečkem.


Mimochodem, v září tady, jak už jsem psala, byl při obou našich návštěvách vcelku klid a mír, ale naposledy jsme tady měli možnost zažít přímo zblízka, tedy v noci z bydlíku řeckou svatbu. A věřte, že jsme se až do čtyř do ráno moc nevyspali... Nicméně přiznávám, že mně to hrozně lákalo jít se mezi ten dav svatebčanů a jejich svatební rej s hromadnými tanci přimíchat.


132 zobrazení0 komentářů
Nejnovější příspěvky
bottom of page